Creatieve coaching / counseling

Tijdens een creatief coachingstraject maak ik gebruik van verschillende technieken en materialen afgestemd op de wensen en behoeftes van de cliënt. Iedere techniek heeft weer een ander effect. Zo is tekenen een heel mentaal proces, het zet aan tot denken en analyseren. Schilderen daarentegen is juist een emotioneel proces, dit zet aan tot voelen en verwerken, het activeert het hart. Een traject is absoluut niet gericht op het resultaat, maar het gaat om het proces. Er zijn mensen die weerstand ervaren, omdat ze denken dat ze het niet kunnen, dat is niet nodig. Dit kan iedereen en ik nodig je dan ook graag uit om eens te ervaren wat het voor je kan doen.

Te voelen, te expirimenteren en te Zijn iimagen het moment.

Creativiteit:

  • helpt in het hier en nu zijn
  • geeft ontspanning en ruimte in het hoofd
  • helpt gevoelens te uiten en op een rijtje te zetten
  • helpt contact te maken met het onbewuste
  • helpt stress te verminderen
  • brengt onze energiestroom op gang als het geblokkeerd is
  • leert te plannen en organiseren
  • helpt gemakkelijker oplossingen te vinden.

De intensiteit en duur van het traject kan verschillen en heeft te maken met de wensen en doelen van de cliënt. Van te voren zal er nog een intakegesprek plaatsvinden. Creatieve werkvormen kunnen ook onderdeel zijn van een HSP begeleidingstraject of tijdens een kindercoachsessie.

Mijn ervaring tijdens mijn opleiding lees je hieronder. Dit is wat ik jou ook gun. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten of een creatief coachingstraject wat voor je is, dan ben je meer dan welkom om eens een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te gaan.

“Wat een prachtige tool heb ik er weer bij. Maar bovenal wat een bijzonder, intens, soms heftig, emotioneel en krachtig intern proces heb ik doorgemaakt de afgelopen 2 maanden. Ik heb ondervonden en ondergaan wat creatief coachen met je doet. Het is diepgaand en helend. Confronterend maar ook zacht en speels. Het werken met verschillende materialen en technieken: schilderen, tekenen en boetseren. En iedere techniek of materiaal geeft weer een ander gevoel of beeld. Prachtig. Dankbaar voel ik me. Dat ik weer heb mogen ontdekken waar mijn kracht ligt en wat mijn kleur is, want soms was ik dat even kwijt.”

image

%d bloggers liken dit: