Hsp@Work

Stel je bent hooggevoelig en je hebt werk waar je in vast loopt. Dit kan om uiteenlopende redenen zijn. Bijv omdat je in een kantoortuin werkt en het daar altijd druk is, of omdat je merkt dat de werkdruk hoog is, er altijd een radio aanstaat enz…. Heb je moeite om gedurende de dag bij jezelf te blijven. Ben je na je werkdag helemaal op en overprikkeld? Kost het je moeite om gemotiveerd te blijven?

Dan is het tijd voor actie! Hooggevoelige medewerkers zijn loyaal, werken hard en vaak op een andere manier en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel.overprikkeld

Hsp@work kan ingezet worden door een werknemer, maar ook door werkgevers die graag willen investeren in hun personeel. Ik kom op het bedrijf langs en heb eerst een gesprek met de HSP werknemer en de leidinggevende. Dit zullen individuele gesprekken zijn waarbij ik de probleemgebieden in kaart breng en ook een graag de werkplek wil zien. Aan de hand van de wensen van beide partijen ga ik op het werk aan de slag met de werknemer, geef ik tips en adviseer ik over evt aanpassingen die helpende kunnen zijn voor de werknemer. Denk daarbij aan meer planten, een ander plekje, soms volstaat het draaien van een bureau bijv. Ook zullen we o.a werken aan effectieve communicatie, grenzen aangeven, om leren gaan met interne/externe prikkels.

Het voordeel is dat de werknemer meteen gegeven tips/oefeningen in de praktijk kan brengen, er makkelijker gecommuniceerd kan worden, de werknemer minder tijd kwijt is doordat de sessies op de werkplek plaats vinden en we efficiënter kunnen werken door meteen aan de slag te gaan met dat wat een belemmering is.

De werkgever verdient zijn investering terug, doordat de hooggevoelige werknemer nu gebruik kan maken van zijn sensitiviteit, wat een aanwinst is voor het bedrijf.

Vraag naar de mogelijkheden of vraag een vrijblijvende offerte aan. Ik denk graag met jullie mee!

 

%d bloggers liken dit: