Kindercoaching

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van kortdurende begeleiding, als het kind vastloopt in zijn ontwikkeling, op welk gebied dan ook. Steeds meer kinderen zitten niet lekker in hun vel. We leven in een hectische en snelle wereld met veel verschillende prikkels. Kinderen doen veel indrukken op. Wanneer een kind deze niet goed kan verwerken raakt het vol en overprikkeld. De verbinding met zijn innerlijke gevoelsbeleving verdwijnt en er kunnen klachten ontstaan. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • niet lekker in zijn/haar vel zitten
  • hoogsensitief/hooggevoelig zijn
  • met tegenzin naar school gaan
  • zich niet goed kunnen concentreren
  • last van faalangst
  • een laag of negatief zelfbeeld
  • onzeker, weinig zelfvertrouwen
  • verdriet, bijvoorbeeld vanwege rouw of scheiding
  • gepest worden
  • last hebben van woede, boosheid of frustratie

Wat doet een kindercoach?

Een kindercoach kenmerkt zich door een oplossingsgerichte aanpak vanuit het hier en nu en houdt zich minder bezig met de oorzaak van problemen. De aanpak is praktisch, toekomstgericht en kortdurend. Een kindercoach zoekt in het kind de mogelijkheden om verder op weg te gaan en zo de gewenste doelen te bereiken. Vaak is er maar een klein stapje nodig om zelf verder te kunnen. Ik geloof in de eigen mogelijkheden en kwaliteiten van het kind en bouw op de eigen wijsheid van het kind. Soms heeft het kind daar een helpende hand bij nodig, die wil ik graag geven.

Hoe ga ik als kindercoach te werk?

Als je een probleem bij jouw kind ervaart,of je kind wilt zelf ergens aan werken kun je contact met mij opnemen per mail of telefonisch. Dan maak ik een afspraak met jou en/of je partner voor een intakegesprek. De intake kan desgewenst ook bij je thuis plaats vinden.

Na het intakegesprek ga ik met het kind aan de slag, als het kind dat fijn vindt kan ik de eerste keer ook aan huis komen. Balancing biedt een veilige plek voor kinderen waar ze zichzelf kunnen zijn. Ik benader het probleem spelenderwijs en zoek de beste aansluiting bij jouw kind. Ik werk met verschillende methodieken zoals spelletjes, verhalen, visualisaties, rollenspellen, handpoppen, tekenen en schilderen.

Als Kindercoach help ik het kind, de oplossing van zijn/haar probleem, binnen zichzelf te vinden. Ik geef hem/haar net even dat zetje in de rug. Mocht er uit de sessies blijken dat het probleem te groot is, dan zal ik het kind, in overleg met de ouders/ verzorgers, doorverwijzen.

Er zijn geen moeilijke kinderen, alleen maar kinderen die het moeilijk hebben.

Jij mag zijn zoals je bent,
om te worden wie je bent,
maar nog niet kunt zijn.
Je mag het worden,
op jouw manier en in jouw tijd.

“Samen werken” met de ouders     

Bij het werken met kinderen of jongeren begeleid ik daarnaast ook altijd de ouders. Ouders/verzorgers worden betrokken in het traject omdat zij het kind kennen en verder gaan waar de coach stopt. Ik kijk met de ouders naar de problemen die zij ervaren met hun kind. Heeft je kind geen klachten maar heb je wel een gevoel dat je kind met iets zit? Vertrouw op je gevoel. In onze praktijk ontdek ik samen met je kind waar het behoefte aan heeft en een extra steuntje kan gebruiken. Ik coach kinderen vanaf 7 jaar, is je kind jonger dan begeleid ik jullie als ouders in een paar sessies..

Maak een afspraak via het contactformulier, telefonisch of via de email.

Geef een reactie