Ik ben Oké training

‘Ik ben Oké-training’, is een cognitieve sociale vaardigheidstraining voor (hooggevoelige) kinderen van 4-12 jaar. Zit je kind misschien in een drukke klas en heeft het moeite zich te concentreren op zijn/haar werk? Wordt het snel boos of verdrietig? Heeft je kind ook wel eens buikpijn als hij/zij ergens voor het eerst heen gaat? In 7 bijeenkomsten leren  kinderen:

 •  hun gevoelens te benoemen, welke emoties zijn er
 • hoe ze aan iets kunnen beginnen,
 • het richten van hun aandacht, beter zich te kunnen concentreren,
 • om hulp te vragen in lastige situaties,
 • naar handige gedachten en oplossingen te zoeken,
 • zich te ontspannen op momenten dat ze zich gespannen voelen of boosheid voelen opkomen.

Dit doen wij door tijdens elke sessie te werken met een verhaal, waarbij een bepaalde situatie zich voordoet.
Door het verhaal leren ze situaties te herkennen, samen wordt er naar oplossingen gezocht om met de situaties om te gaan. We zijn creatief bezig , gaan samen leren ontspannen en met behulp van thuiswerk opdrachtjes zullen de kinderen zich weer sterker voelen en daardoor meer zelfvertrouwen krijgen. Ik werk met een klein groepje van max 3 kinderen. Het is ook mogelijk de training individueel te volgen. Ook krijgen de kinderen een werkboek mee naar huis, zodat je als ouder kunt bekijken, met welk thema we aan het werk zijn geweest.

De training heeft een duidelijke structuur en opbouw, is rustig, waardoor kinderen zich veilig kunnen voelen.

De kinderen mogen er zijn en krijgen vertrouwen en groeiend inzicht in hun eigen Zijn.

3 tot 4 weken na de training is er een mogelijkheid tot een terugkom middag.

Op dit moment is er nog geen training gepland. Je kunt je kind wel altijd opgeven.  Bij voldoende aanvraag (minimaal 2 kinderen) kan een groepstraining doorgaan. Ook is het natuurlijk altijd mogelijk om deze training individueel te volgen. Heb je interesse in een dergelijke training voor je kind neem dan contact met ons op via het contactformulier of via info@balancingpraktijk.nl

Ik ben Oke training voor kleuters:

Speciaal voor de kleuters is deze training ontwikkeld. Hierin leren ze al spelenderwijs om met hun gevoeligheid om te gaan. Anders dan bij de Ik ben Oké voor oudere kinderen werken we tijdens de ik ben Oké voor kleuters met verhalen van Bim en Bam. De verhalen van deze tweeling komen elke bijeenkomst terug.  Ze beleven allerlei avonturen waarbij de emoties centraal staan. Door deze verhaallijn te volgen leren kleuters de emoties te herkennen. Al spelenderwijs leren kleuters om te gaan met de emoties en oké oplossingen te bedenken voor bepaalde situaties. In de training wordt veel gewerkt met spelen, tekenen, knutselen, knippen/ plakken, yoga oefeningen en handpoppen etc.

Na elke bijeenkomst krijgen de ouders/ verzorgers een nieuwsbrief mee waarin wordt uitgelegd wat er tijdens de bijeenkomst behandeld is. Zo kunt u thuis nog een keer het verhaal lezen en de aandachtspunten van die dag samen doornemen. Zo heeft u als ouders/ verzorgers ook een handvat om uw kind te helpen met de dingen die het leert.

De data van deze training zullen zijn op:

Er is nog geen training voor kleuters gepland. Je kunt je kind nu al wel opgeven, bij voldoende interesse kan er in overleg een datum gepland worden. Ook is het natuurlijk altijd mogelijk om deze training individueel te volgen. Opgeven kan door een email te sturen met daarin de gegevens van het kind naar info@balancingpraktijk.nl of neem eens een kijkje op http://www.sensikids.nl

Kortom: Kinderen leren dat ze oké zijn, zoals ze zijn!

Aan ouders vraag ik om betrokken te zijn bij de sessies. Ook is er de mogelijkheid tot het volgen van de ‘Wijze oudercursus’. dit is veelal samen met andere ouders, aangezien uitwisseling van ervaringen heel belangrijk is. Je leert veel over hsp en doet zelf ook oefeningen. Ook komen er dingen aan bod die je kind in de “‘Ik ben Oké-training’ leert. Zie kopje “wijze oudercursus”.

Balancing is aangesloten bij platform sensikids.kwaliteitskeurmerk-sensikids

 

 

 

 

Een gedachte over “Ik ben Oké training”

 1. Onwijs bedankt Juf Inge!!!
  We hebben een heel ander kind ervoor terug gekregen, eentje die niet meer zo bang is, over sommige nadenken, de stress-meter is super!
  En het diploma was helemaal Super.
  Dank je wel!
  Groetjes Martine en Elea

Geef een reactie