Over Inge

Inge Hofman

Inge Hofman

Mijn naam is Inge Hofman, getrouwd met Daniël en samen hebben we twee opgroeiende sensitieve tieners.
Ik ben oprichtster van Balancing, HSP café Rotterdam, Freehugs010, coach, trainer en spreker en ervaringsdeskundige op het gebied van HSP en HSS. Hieronder lees je mijn verhaal.

Maar jíj bent zo gevoelig! Je moet wel een beetje harder worden hoor en je niet alles zo aantrekken. Dit is wat ik zo’n beetje mijn hele leven lang heb gehoord. Als jong gevoelig meisje groeide ik op in een onveilige thuissituatie en omgeving. Ik leerde mijn van nature al aanwezige voelsprieten te gebruiken en zo kon ik me als een kameleon aanpassen aan situaties en mensen, ik was altijd enorm alert. Ik voelde precies aan wat mensen van mij verwachten en hoe ik mensen kon pleasen. Ik maakte mezelf onzichtbaar en was een voorbeeldig leerling op de basis en middelbare school. Zo deed ik op wilskracht wat er van mij verwacht werd en probeerde me in de dagelijkse pesterijen staande te houden. Tot mijn lijf mij tot 2 keer toe letterlijk en figuurlijk tot stilstand riep en ik wist; en nu is het genoeg. Ik kwam er na de geboorte van mijn zoon achter dat ik HSP ben, verdiepte me in wat dat betekende en snapte ineens waarom ik altijd zo snel van slag ben, veel onrust in mijn lichaam ervaar, zoveel gedachten heb, ik alles zo intens voel. Dit was echt een eye opener, ik ben niet gek! Ik kan iets positiefs met mijn HSP zijn en opleidingen om mezelf hierin te scholen volgden. En zo is het dat ik in 2019 de term High Sensation Seeker tegenkwam. Dit was echt een feest der herkenning, want al herkende ik mezelf volledig in HSP, toch snapte ik maar niet die hang naar nieuwe dingen leren, dat ik graag naar feestjes ga, dat ik dingen snel saai vindt en dat ik dus de ene keer vol energie en enthousiasme iets doe en het volgende moment als een dood vogeltje op de bank lig.

Toen ik eenmaal meer bewust werd van mijn gevoeligheid en daar rekening mee kon houden veranderde er heel veel. In plaats van moe en overprikkeld ben ik nu veel meer in balans en weet ik wat ik kan doen als ik onder-of overprikkeld ben. In mijn leven heb ik van mijn HSP en HSS een kracht gemaakt en zelfs al meer dan 11 jaar mijn werk! Ik kan beter mijn grenzen voelen en aangeven en hoef me niet meer af te sluiten van de buitenwereld, voor de emoties van anderen. Ik heb een soort tefallaagje ontwikkeld lijkt het wel, het blijft niet meer allemaal zo aan me plakken. En daardoor heb ik meer energie en rust in mijn hoofd dan vroeger en dat is wat ik jou ook gun.

Leuke weetjes over mij

  • Ik leer graag nieuwe dingen en daardoor heb ik ook heel veel boeken staan, het gebeurt vaker dat ik er dan 3 tegelijk lees
  • Ik ben dol op pizza’s maken en bakken in onze eigen pizzaoven in de tuin. Onze pizzaparty;s met vrienden zijn inmiddels bij veel mensen bekend
  • Op de basisschool heb ik een wedstrijd snel praten gewonnen (dit zegt uiteraard iets over mijn manier van praten en denken, soms dus erg snel ;-))
  • Ik ben lekker eigen-wijs en heb daarnaast ook een hele sterke wil heb, een knappert die me ergens vanaf kan brengen
  • Ik ben dol op feestjes, maar kan daar ook weer snel overprikkeld van raken
  • Je kunt me altijd blij maken met thee en chocolade en spaar ook  thee “eieren “ in alle vormen en maten

Mijn visie: In onze zakelijke en snelle wereld word je al snel gezien als anders en onbegrepen. Je bent niet gek en je hebt geen HSP ! Het is een prachtige aangeboren eigenschap, waarmee je rekening mag leren houden, iets wat jouw leven juist enorm kan verrijken. Ik kijk graag naar de mens in zijn geheel. Iedereen is uniek en goed zoals hij/zij is.

“Het mooiste dat je kunt worden, is jezelf !”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.