Essentiële oliën

Steeds meer mensen herkennen en erkennen de kracht en intelligentie van de natuur. Het gebruik van essentiële oliën past daarmee perfect in een holistische levensstijl. De oliën werken preventief, ondersteunend en activeren je zelfgenezend vermogen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Essentiële oliën van dōTERRA worden gewonnen uit inheemse planten en hebben bijzondere geneeskrachtige eigenschappen. Zo wordt er bijvoorbeeld veelbelovend en gefundeerd wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het gebruik van Frankincense olie bij kanker, dementie en alzheimer.
Wanneer de natuur een ziekte creëert, heeft zij daar ook een remedie voor. Je kunt dōTERRA oliën inzetten bij een specifieke gezondheidsuitdaging maar ook gebruiken als een 100% natuurlijke vervanging van je medicijnkastje. Daarmee is het een voordelige manier om genezing, ontspanning en welzijn te bevorderen zonder negatieve bijwerkingen.

Essentiële oliën worden gewonnen uit de schors, bloem, vrucht, het blad, zaad of wortel van een plant of boom door middel van destillatie. Ze worden doorgaans gewonnen door het proces van destillatie.

Essentiële oliën zijn sterk geconcentreerd en hebben een intens aroma. Één druppel essentiële olie bevat letterlijk de meest krachtige en helende componenten van de plant.
Essentiële oliën helpen de plant, zich aan haar milieu aan te passen en beschermen haar tegen een vijandige omgeving. Door het gebruik van essentiële oliën kan de mens optimaal profiteren van de beschermende en genezende kracht van planten.

Essentiële oliën zijn samengesteld uit zeer kleine moleculen, die de celwand kunnen doordringen. Sommige componenten van essentiële oliën kunnen zelfs de bloed-hersenen-barrière passeren. Op deze manier verschillen essentiële oliën van vette oliën (van groenten en noten bij voorbeeld), die uit grote moleculen zijn samengesteld en daardoor niet op dezelfde therapeutische manier de cellen kunnen doordringen.

Essentiële oliën zijn niet alleen geschikt voor persoonlijk gebruik. Ze zijn ook heel goed toe te passen in het huishouden. Zo kun je ze bijvoorbeeld ook gebruiken voor het reinigen van het wasgoed of voor het milieuvriendelijk schoonmaken van elk oppervlak in je huis.

%d bloggers liken dit: