Massage

Daniël brengt je in acht stappen naar totale ontspanning:

Ont-haasten:

Wie heeft er tegenwoordig nog tijd. We zijn vol oordelen, druk met van alles dat we bijna geen tijd meer hebben om stil te staan. Heeft er iemand nog echt tijd voor zichzelf. Tijd voor jezelf wordt al snel gezien als egoïstisch, want het kost tenslotte tijd, die we onszelf eigenlijk niet meer gunnen.

Ont-vluchten:

Hebben we niet allemaal even de wens om weg te zijn. Ver weg van onze verplichtingen. Lekker op vakantie, even helemaal niks. Weg van de zorgen en de dagelijkse sleur en spanningen die ons bezig houden.

Ont-stressen:

Massage is de ultieme manier om lichamelijke stress die in ons lichaam zit opgeslagen los te laten. Een uur, twee uur de volledige aandacht voor jezelf. Even alles loslaten wat je bezighield en je lichaam volledig tot rust laten komen.

Ont-giften:

Massage zet je energiestromen in beweging en helpt om blokkades op te lossen. Dagelijks nemen wij onbewust vele gifstoffen in ons op, via onze voeding maar ook door de lucht die we inademen en de materialen waar we mee werken. Deze gifstoffen worden opgeslagen in ons lichaam. Omdat het lichaam er niks mee kan wordt het opgeslagen in onze cellen en ons weefsel. Je kan gifstoffen deels verwijderen door goed te water drinken. Alleen lukt het vele van ons niet om aan de verplichte twee liter vocht (bij voorkeur water) te komen. Een massage maakt afval en gifstoffen welke opslagen zit onder onze huid los. Zorg er daarom goed voor dat deze afvalstoffen ook afgevoerd kunnen worden, door goed water te drinken na de massage. De dag na de massage kan je je wat prikkelbaar voelen of last hebben van pijnlijke spieren. Dit komt puur van de afvalstoffen die los gekomen zijn. Goed drinken, hydrateren van het lichaam helpt deze klachten te voorkomen. Door te ontgiften zullen pijnen en spanningen in het lichaam minder worden en zul je voelen dat je lekkerder in je vel zit.

Ont-moeten:

Wie ben je, wat voel je, wat gebeurt er in je lijf als je aangeraakt wordt.  Komen er dingen naar boven die lang verborgen waren. Wat is het; pijn, verdriet, geluk, boosheid, vreugde, verwondering, blijdschap. Wanneer ben je voor het laatst echt in contact geweest. Wanneer heb je voor het laatst iemand echt ont-moet, wanneer was de laatste keer dat je je zelf hebt ont-moet. Ik wil je ont-moeten, mijn handen willen je ont-moeten. Tijdens de massage ga ik middels de aanraking voelen waar je pijnpunten en blokkades zitten.

Ont-dekken:

Wat leeft er in je, waar ben je lang niet geweest. Heb je een diep gekoesterde wens diep van binnen. IS er iets dat verborgen zit er maar nog niet tot uiting mag komen. Ga het ontdekken. Massage is een gevoel. Een aanraking, pakking, streling, beweging. Het maakt dingen los en zet energieën en processen in beweging. Ga mee op ontdekkingsreis in je lichaam. Laat de warmte van mijn handen en de olie je leiden naar je gevoel. Ervaar de magie van intens aangeraakt worden. Voel je niks, is ook geen bezwaar. Hoe heerlijk is het om gewoon ook even niks te voelen.

Ont-vangen:

Geef je over aan wat er is, laat je gedachten los. Ervaar de aanraking, de warmte van de olie, de intentie van de aanraking. Een cadeau aan je zelf, een heerlijke intense ervaring.

Ont-spannen:

Dat is het enige wat je echt moet doen!

Zouden jij en je partner, vriend, vriendin ook graag zelf ook willen leren masseren, geef je dan op voor de workshop massage voor stellen.

Tijdens de massage maak ik gebruik van een olie op basis van amandelen. Voor mensen met een allergie voor noten is er ook een olie op basis van druivenpitten aanwezig.

Een gedachte over “Massage”

  1. Een aantal weken heb ik mijn eerste ontstress massage gehad bij Balancing praktijk.
    De afgelopen maanden waren door omstandigheden erg stressvol waardoor ik continu spanning zette om mijn nek en rug. Ik hoopte dan ook dat een full body massage verlichting zou bieden. Ik wist niet precies wat ik me er bij voor moest stellen dus was het best een beetje spannend.

    Ik koos uit de oliën degene die me het meeste aansprak en de massage ging van start. Binnen enkele minuten voelde ik mijn lichaam compleet ontspannen. Het voelde letterlijk alsof de stress uit mijn lichaam stroomde. Vooral de massage aan armen, handen en buik was heel bijzonder en intiem.

    In het verleden heb ik regelmatig een massagebehandeling gehad maar niet eerder voelde ik me zo herboren na een behandeling als nu. Daniël had aangegeven dat de dagen na de massage hoofdpijn zou volgen, daar heb ik inderdaad een aantal dagen last van gehad. De tip om veel water te drinken hielp goed. Mijn schouders en nek waren de afgelopen weken een stuk minder gespannen, ik hoop dat na een aantal behandelingen de klachten volledig verholpen zijn. Ook psychisch was het een verlichting, ik kreeg van meerdere personen ook te horen dat ze vonden dat ik opener was na de behandeling. Zelf merkte ik dat ik me de dagen daarna meer verbonden voelde met mijn lichaam, iets wat ik lastig kan uitleggen en wat je echt zelf een keer moet ervaren.

    Ik zou daarom iedereen een massage aanbevelen bij Balancing Praktijk!

Geef een reactie