Yogamassage

Yogamassage

Op dit moment ben ik hard bezig aan mijn opleiding yogamassage. Voor veel mensen is dit nog vrij onbekend, hieronder even een korte uitleg. En een leuke kennismakingsactie!

 

 Wat is Yogamassage precies?

Deze massagetechniek is in Thailand ontstaan vanuit de Indiase yoga en Chinese acupressuur technieken (shiatsu). Van oorsprong werd het alleen door Boeddhistische monniken in kloosters gegeven. Deze massagevorm kent een lange historie. Zo paste de persoonlijke arts van Boeddha deze therapie al toe en tot op de dag van vandaag is deze massagetechniek een belangrijke behandelmethode in de Thaise ziekenhuizen.

Thaise Yoga Massage bestaat uit een zeer doeltreffende combinatie van yoga, massage en acupressuur. Je wordt door de masseur gemasseerd en er worden rekkingen en strekkingen toegepast. Dat gebeurt over de kleding heen, waarbij de gemasseerde op een mat op de grond ligt. Deze vloeiende, doorgaande beweging van de ene strekking naar de ander,brengt de gemasseerde in een diepe ontspanning. Veel mensen ervaren in onze maatschappij veel stress en hebben door hun drukke bestaan te weinig ontspanningsmomenten. Bovendien zitten veel mensen een groot aantal uren per dag achter de computer, waardoor zij gebrek aan beweging hebben en klachten kunnen ontstaan, die met de strekkingen uit de Thaise yogamassage kunnen worden verholpen. En dat maakt dat de Thaise massage zo onderscheidend en effectief is.De massage kan therapeutisch gegeven worden, maar ook preventief, ter voorkoming van klachten.

Door de strekkingen worden de spieren en gewrichten soepel en sterk, het brengt de energiebanen beter in balans, werkt aardend en geeft letterlijk een gevoel van innerlijke rust en meer ruimte in het lichaam. Het draagt bij aan een goed lichaamsbewustzijn, omdat het je letterlijk meer in je lichaam brengt door de diepe druk en de strekkingen. Het activeert de bloedsomloop en het lymfesysteem en verbetert de algehele vitaliteit, waardoor chronische fysieke pijn of klachten kunnen verdwijnen. Ook wordt de ontgifting van je lichaam hiermee gestimuleerd, omdat de afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd worden. Het is wel belangrijk om na de massage veel water te drinken. Trek makkelijke en ruimvallende kleding aan. Omdat de massage over je kleding plaatsvindt, is het prettig dat het materiaal fijn aanvoelt en het niet te strak zit. De bloeddruk daalt, daardoor kun je het wat kouder krijgen. Zorg er dus voor dat je daar op gekleed bent. Denk aan een lange broek en een shirt met lange mouwen. Thaise yogamassage mag niet toegepast worden bij hoge bloeddruk,zwangerschap of ernstige lichamelijke klachten!

Thaise yogamassage :

*vermindert de effecten van stress,
*voorkomt / vermindert rugklachten,
*voorkomt / vermindert chronische hoofdpijn / migraine,
*voorkomt / vermindert de effecten van gebrek aan lichaamsbeweging,
*maakt spieren en gewrichten sterk en soepel,
*verbetert de werking van de organen,
*verbetert het afweermechanisme / weerstand,
*verbetert de energiedoorstroming,
*verbetert de lichaamshouding,
*versterkt het hara (middelpunt fysieke en mentale kracht).

Deze lichaamsgerichte benadering kan een goede combinatie zijn met coaching. Want ik geloof in een holistische benadering en deze 2 kunnen elkaar heel mooi versterken. Zeker voor hoogsensitieve mensen die vaak en snel in het hoofd zitten.

 

Maak nu voordelig kennis met Thaise yogamassage! Gedurende mijn opleiding bied ik deze massage van ongeveer 1,5 uur aan voor maar €35. Neem contact met me op via Info@balancingpraktijk.nl voor alle mogelijkheden.