Vliegercoaching

De touwtjes stevig in handen hebben, spelen met de natuur,  in je kracht staan, geef sturing aan je leven. controle over je eigen leven. Tal van metaforen die van toepassing zijn op werken met een vlieger. Voor mij is de vlieger een prachtig object, symbool van kracht, hendigheid en beheersing.  Maar ook een prachtige symbool voor tal van zaken die ons belemmeren.

Vliegercoaching is de manier om sport, een fysieke uitdaging te combineren met coaching.   In het vliegeren liggen tal van uitdagingen die ook betrekking hebbben op ons functioneren in het dagelijks leven. Deze vorm van vliegeren heet powerkiting. Het is met recht een kracht sport te noemen. Daarnaast komt het ook aan op controle en beheersing. In deze coachingssessie zien we de vlieger als het probleem waar je mee zit. Van dit probleem gaan we een doel maken waaraan je wilt werken. In deze sessie gaan we het doel herkennen, beheersen, accepteren en sturen. Het is niet de bedoeling dat we het doel gaan oplossen want  dit maakt je tot wie je bent. Door het probleem te accepteren en met liefde te omgeven ben je meer in staat om je zelf te zijn.

De vlieger werkt als een visualisatie. In het begin zal je merken dat de vlieger met jou speelt. Hij heeft de controle. Ook al liggen de touwtjes in jouw handen de vlieger legt je zijn wil op. Hij bepaald waar jij heen gaat. Door de aanwijzingen van mij als coach ga je leren om de vlieger onder controle te krijgen. Jij gaat weer de controle overnemen en wordt niet langer de speelbal van de wind en je eigen beperkende overtuigingen.

Vliegeren is niet iets dat je met je hoofd doet. Je doet het op je gevoel en met je hele lichaam.                                      Ga je denken, dan stort de vlieger neer. 

DSC_0280

Wij beschikken over professionele vliegers in verschillende maten.  
Van kleine eenvoudig bestuurbare vliegertjes tot tweelijns- en vierlijnsmatrassen.    
Geef je over aan de kracht van de elementen en… ervaar welke opluchting dit geeft.
Steeds opnieuw een bijzondere ervaring!
 

Een gedachte over “Vliegercoaching”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.